Höstresa - Minigiro Toscana

Anmälan är öppen, sidan uppdateras löpande.

 

Bernt Johansson Bike Event bjuder in till:

Minigiro Toscana 2024 med Bernt Johansson som ciceron.

 Montecatini Terme, Florens och San Gimignano. 

Lördag 7 till lördag 14 september 2024

Max antal deltagare är 18

 

Följ med på en veckas cykling till fashionabla Montecatini Terme, Florens och historiska San Gimignano i hjärtat av Toscana. Nytt för 2024 är att vi inte kommer ha några picnickluncher på våra förflyttningar mellan städerna. Istället stannar vi till på ett par mysiga caféer längs vägen för att på så vis få ut mer av det genuina Italien.

Välkommen …

… att följa med på en vecka fylld med härliga cykeletapper på ca. 70–150 km.

Toscana
Efter att ha arrangerat Minigiro d´Italia ett tiotal gånger så erbjuder vi nu ett nytt upplägg då vi cyklar runt och utforskar det vackra och omväxlande Toscana. Vi kommer att cykla i trakter som Bernt är väl förtrogen med efter att ha bott i Toscana under sina proffsår, och därefter ha arrangerat uppskattade cykelresor både i Toscana, Cinque Terre och i Emilia Romagna.

Nu erbjuder vi dig ett koncept med boende på tre olika ställen för att därmed slippa att byta hotell varje dag. I stället ger det utrymme att utforska vägar och sevärdheter på de tre olika orterna som vi bor på.

Vi anländer på lördagen till den fashionabla kurorten Montecatini Terme. På söndag cyklar vi öster ut till Florens där vi stannar i en natt. På måndag cyklar vi till den vackra, historiska lilla staden San Gimignano. Där stannar vi till onsdag då vi cyklar tillbaka till Montecatini Terme, där veckan startade. I Montecatini stannar vi sedan till lördag då veckan avslutas. Förutom nämnda städer kan det bli fikastopp i Lucca, Vinci, Castelina in Chianti.

Du får cykla i fantastisk natur, i långa backar med bedårande utsikt både upp och ner. Du får se och uppleva det ”riktiga” Italien med alla sinnen! Vi cyklar lugnt och fint, tar fikastopp och upplever en härlig gemenskap och många skratt. Det som är bra med upplägget är att det också ger utrymme för annat än cykling om du inte vill cykla varje dag.

Till middagarna blir det god mat och dryck – kanske ett gott vin, en öl eller något annat för att återställa vätskebalansen.

Du som åker med cyklar på en racercykel och cyklar minst två, gärna tre gånger i veckan, framför allt under sommaren innan vårt giro startar. Du är en ganska van cyklist och får du ihop mellan 100 och 150 mil innan så kommer cyklingen att gå jättebra. Är du mindre van så har vi en liten grupp även för dig, eftersom vi är två eller tre cyklande ledare, och kan ta en grupp med två till fem cyklister som kanske är osäkra på vad de klarar av.

Vi håller så kallat ”prattempo”, åker i två grupper och väntar in varandra om någon behöver ta det lugnare i backarna. Vi lägger in ett antal stopp här och var och vi stannar också för en fika eller två varje dag. Vi kommer också att vara flexibla och kan då korta av eller förlänga turerna efter önskemål från er deltagare.
 
Du kan vara man eller kvinna, ung eller pensionär, men gillar att vara aktiv, upptäcka nya saker och platser i trevligt sällskap. Om du kan pricka av ”kravlistan” ovan, så kan du vara lugn för att du ”platsar” och kan åka med. Då kommer du att få en härlig semestervecka, bli en bättre cyklist, hitta en ny dimension i cyklingen - och få nya vänner!

Bernt Johansson, som själv tränade mycket i området när han var proffs, kommer vara ledare och leda en grupp, och en eller två vana cykelledare leder de andra grupperna.

Bernt har arrangerat cykelresor till bland annat Italien i många år. Mini Giro d’Italia har körts ett tiotal gånger. Ett mycket uppskattat arrangemang som flera har cyklat både två och tre gånger.

Med Mini Giro Toscana vill vi visa och utforska nya platser och vägar men på ett lite bekvämare sätt då vi har färre förflyttningar och då slipper byta hotell varje dag.

Välkommen att boka ditt Minigiro Toscana!

Program och distanser
Dagsetappernas längd kommer att kunna regleras, både längre och kortare. 

Girot dag för dag:

Lördag 7 september, Montecatini Terme.
Ni som valt till transfer blir hämtade av vår transportpartner som kör er till hotellet. Ev. kan det bli att några behöver vänta in en senare flight innan man åker till hotellet. Eftermiddagen/kvällen ägnar vi åt att fixa cyklarna och att packa upp. Ev. kan det bli en provtur på cykeln. Innan middagen har vi en grundlig genomgång om vad som gäller under veckan, bl.a. teknik, klungåkning, bansträckning, upplägg m.m. Detta för att alla skall känna sig trygga med vad som väntar och vad vi har för ”backup”.

Söndag 8 september, Montecatini Terme - Florens. 

Måndag 9 september, Florens - San Gimignano.

Tisdag 10 september, San Gimignano, ingen förflyttning.
Vi kommer att åka två olika rundor, en längre på 120 mil med flera kortare och längre backar in i Chiantidistriktet och en kortare på 7–8 mil till Volterra med färre backar. Den som bara vill ta en kort tur på två mil kan cykla ner till Poggibonsi och ta en fika.

Onsdag 11 september, San Gimignano - Montecatini Terme, 80 km raka vägen eller 120 km med klättring upp i Apenninerna.
En lite längre etapp men för de som åker raka vägen så är det lätt cykling då det bara i början går lite upp och ner. Sedan är det mest slätt. Det är samma för de som åker långt förutom då ett riktigt berg på 10 km och 600 höjdmeter. I övrigt samma väg.

Torsdag 12 september, Montecatini Terme. Ingen förflyttning.
Vi kör två olika turer, en kortare på cirka 7 mil och en längre med backar på cirka 12 mil. De som vill tar det lugnt och provar kanske på att "dricka brunn" eller tar en tur med bergbanan till Montecatini Alto. Man kan givetvis både cykla och göra annat efteråt.

Fredag 13 september, Montecatini Terme. Ingen förflyttning.
Vi kör två olika turer, en kortare på cirka 7 mil och en längre med backar på cirka 12 mil. De som vill tar det lugnt och provar kanske på att "dricka brunn" eller tar en tur med bergbanan till Montecatini Alto. Man kan givetvis både cykla och göra annat efteråt.

Lördag 14 september, Montecatini Terme.
Veckan avslutas och ni som valt till transfer blir hämtade för avfärd till flygplatsen. 

 


 

Välkommen att boka ditt Minigiro Toscana!

Pris per person
Priset för 2024 års resa är 1250€/person för del i dubbelrum för en veckas halvpension. Frukost och middag.

Enkelrumstillägg 330€/vecka.

Priset avser lördag-lördag, 7 september till 14 september. Slutfakturering av deltagaravgiften sker ca. 40 dagar innan resans start. Då sätts även valutakursen i SEK.

I priset ingår:

Frukost och middag. Vin och vatten vid middagarna i Montecatini Terme och Florens.

Träning i grupp under ledning av instruktör på olika rundor varje dag, teknikinstruktioner under träning, hjälp med inställning av cykeln vid behov.

All logistik beträffande transport av bagage mellan hotellen vid byte av orter.

I priset ingår ej:

Transfer: Vi hjälper till att samordna transfer från och till flygplatsen mot extra kostnad till självkostnadspris. Priset kommer variera beroende på hur många som åker med varje transport.

Flygbiljett, transport till och från flygplats, lunch , ev. utflykter, ev. cykelhyra, dryck till måltiderna i San Gimignano, rese- och avbeställningsförsäkring.

Priser anpassad vistelse
Vill man bo längre än en vecka blir det ett tillägg på 80€/dag för del i dubbelrum (bara frukost), 90€/dag för singelrum (bara frukost). Middag, inklusive vin och vatten, kostar 35€/dag. Det kan vara bra att stämma av med hotellet så de har lediga rum i så fall, då vi bara har reserverat rum för lördag-lördag. Hör av dig om det är aktuellt så kollar vi med hotellet.

Anmälan
Anmälan görs till kontakt@berntbikeevent.se. När anmälan är bekräftad betalar du som resenär en anmälningsavgift på 1500 kr till bankgiro 5067-9653. Den räknas sedan av vid slutfakturering. Ange namn och vilken resa vid både anmälan och inbetalning.

Avbokningsregler, expeditionskostnader vid ev. avbokning

Vid avbokning med mer än 60 dagar kvar till avresa återbetalas allt utom 750 SEK

Efter det ser återbetalningen vid avbokning ut såhär:
59-31 dagar, 25% av totalt bokningsvärde debiteras.
30-21 dagar, 50% av totalt bokningsvärde debiteras.
20-15 dagar, 75% av totalt bokningsvärde debiteras.
14-1 dagar, 100% av totalt bokningsvärde debiteras.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår ej. En begränsad reseförsäkring inkl. avbeställnings­skydd brukar ingå i hemförsäkringen. Betalar du resan med ett kontokort ingår ofta någon form av försäkring även där. Men kolla upp vad som gäller för just dig.

Ett EU-kort från Försäkringskassan rekommenderas att ha med på resan.

Resa hit - Flyg
Montecatini Terme, där vi startar vår resa, ligger mittemellan Pisa och Florens. Om man planerar att resa till Italien med flyg är det någon av dessa städer vi rekommenderar att man flyger till.

Pisa- Från Sverige finns det direktflyg till Pisa från både Göteborg och Stockholm med Ryanair. Med Norwegian kan man flyga direkt till Pisa från Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Även med SAS finns det direktflyg från Köpenhamn till Pisa.

Florens- Är man lite flexibel med datumen kan man flyga direkt med SAS mellan Stockholm och Florens. Detsamma gäller om man flyger dit från Köpenhamn.

Med byte finns det flera ytterligare alternativ till både Pisa och Florens.

Transfer från flygplatsen
Från flygplatsen erbjuder vi hjälp att ordna transport till självkostnadspris. Denna delas med andra cyklister som ankommer inom ett par timmars intervall. Det kan alltså bli en viss väntetid, men priset delas också mellan resenärerna och kan på så vis hållas lägre. Innan vi vet ankomsttider och hur många bilar vi kommer behöva kan kan vi inte säga exakt vad det kommer kosta för var och en men vi kommer som sagt försöka hålla den kostnaden så låg som möjligt. 

Resa hit - Tåg
Det finns många olika resvägar och anslutningar att välja på för den som vill ta tåget till Italien. Väl i Italien löser man enkelt biljetter i en biljettautomat på stationen eller online via hemsidan Trenitalia. Närmsta stora station att ta sikte på är Montecatini Terme-Monsummano. Därifrån är det bara en kilometer till hotellet.

Hyrcykel
Om du inte tar med egen cykel kan vi rekom­men­dera att du bokar en cykel hos Cicli Maggi, http://www.ciclimaggi.it/

Vi har samarbetat med dem i många år och Nicolò, som är kontaktperson, talar engelska. Vi samordnar transport av hyrcyklar från dem med våra egna cyklar och bagage utan extra kostnad.

Själva bokningen är något som var och en gör, antingen på mail (info@ciclimaggi.it) eller telefon (+39 0584 89529). Vi hjälper alltså enbart till med hämtning och lämning av cyklarna. Anledningen till detta är att det minskar risken att något blir fel i beställningen då kommunikationen bara sker mellan två parter.

Resegarantilagen
Bernt Johansson Konsult AB har ställt lagstadgad garanti till Kammarkollegiet.

Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti